Garantievoorwaarden bij HouseByFarouk


Artikelklacht melden (reparatie)
We zijn er om je te helpen. Meld je artikelklacht als je er een hebt. Ook als het gaat om een artikel dat kapot bezorgd is of al binnen de zichttermijn van 14 dagen stuk is gegaan. We hebben maar twee dingen nodig om je klacht af te handelen: je aankoopbewijs en een duidelijke omschrijving van wat er mis is. Nadat je het artikel hebt aangemeld voor reparatie ontvang je een e-mail over de verdere afhandeling van je klacht.

Reparatiekosten binnen de garantietermijn
Je hebt recht op een goed product. Dus als je een gegronde klacht hebt over een artikel, komen de kosten voor het omruilen of repareren van een artikel binnen de garantie voor onze rekening.

Als de reparateur je artikelklacht heeft beoordeeld en deze niet gegrond blijkt te zijn, ontvang je een prijsopgave voor de reparatie. Je kunt dan zelf beslissen of je het artikel wel of niet wilt laten maken. Laat je het niet repareren?
Soms worden er nog wel onderzoekskosten in rekening gebracht (deze staan op de prijsopgave).

Buiten garantie
Valt de reparatie of omruil buiten de garantie, dan is het soms redelijk om (een deel van) de kosten zelf te betalen. We gaan je natuurlijk niet ineens achteraf een rekening presenteren. We laten het je dus vooraf weten als er kosten
verbonden zijn aan de reparatie.

Reparatieduur
Zodra je artikel bij de geautoriseerde reparateur is aangekomen, duurt het maximaal 15 werkdagen voordat we je gerepareerde artikel terugsturen.

Als niet alle onderdelen op voorraad zijn, de reparatie niet meer onder de garantie valt of we het artikel niet meer kunnen repareren, krijg je binnen 15 werkdagen bericht van ons over de oplossing van je artikelklacht.

Garantievoorwaarden
Op alle artikelen die je bij ons koopt zit 1 jaar garantie. Dit betekent dat een artikel bij bezorging in goede staat moet zijn en bij normaal gebruik goed moet functioneren.

We kijken ook naar de economische levensduur van het artikel, want het ene product gaat langer mee dan het andere.

Economische levensduur
UNETO-VNI heeft onderzoek gedaan naar de gemiddelde levensduur van een groot aantal artikelen. Deze lijst kun je raadplegen als je benieuwd bent naar de economische levensduur van je artikel: www.uneto-vni.nl.

Wat is een goed product?
Je moet een artikel in ieder geval een bepaalde tijd zonder problemen kunnen gebruiken. Hoe lang een artikel meegaat, hangt af van wat het is. Een bed heeft natuurlijk een langere levensduur dan een paar schoenen. Koop je iets in de uitverkoop? Ook dan heb je recht op een goed artikel.

Wanneer is een product niet goed?
Een artikel is niet goed als het niet compleet is, beschadigd of kapot is en/of het niet goed doet.

Fabrieksgarantie
Op sommige artikelen heb je naast wettelijke garantie ook fabrieksgarantie. Deze extra garantie geldt voor een bepaalde tijd, bijvoorbeeld voor een jaar. Hier kun je meer over lezen in de informatie van de fabrikant bij het artikel.

Je rechten tijdens de garantie
Als een artikel niet goed functioneert binnen de geldende garantie, zoeken we zo snel mogelijk naar een passende oplossing. Denk aan een gratis reparatie, een nieuw artikel of teruggave van je geld. Is het probleem met het artikel je eigen schuld? Dan heb je geen recht op gratis reparatie, een nieuw artikel of teruggave van je geld. Heb je het artikel normaal gebruikt en is het gewoon versleten? Ook dan heb je geen recht op bovengenoemde oplossingen.

Garantiebewijs
Het aankoopbewijs van je bestelling is ook het garantiebewijs van je artikel. Wil je aanspraak maken op garantie, dan vragen wij om een kopie. Bij sommige producten krijg je een garantieboekje meegeleverd.

Klacht of defect binnen garantie
Meld je een artikelklacht, dan kijken we of de garantiebepalingen, zoals omschreven in de algemene voorwaarden, op jouw situatie van toepassing zijn. Als de klacht gegrond is, komen alle kosten (inclusief voorrij- en/of verzendkosten) binnen de garantie voor onze rekening.

Meer informatie over garantie
Wil je meer weten over garantievoorwaarden? Op de website van ConsuWijzer lees je wat je rechten zijn als consument.